Френските лекари дадоха нова препоръка, за да се спре разпространението

...
Френските лекари дадоха нова препоръка, за да се спре разпространението
Коментари Харесай

Френски медици: Не говорете в обществения транспорт, за да намалите разпространението на К-19

Френските лекари дадоха нова рекомендация, с цел да се спре разпространяването на ковид а - да не се приказва в публичния превоз, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Академията на френските лекари издаде през вчерашния ден нов справочник със препоръки, които приканват хората " да заобикалят да приказват по телефона " в метрото, рейсовете и на всички места на обществени места, където физическото разграничаване не е допустимо. Маските в страната са наложителни още от май месец, само че пасажерите постоянно ги разхлабват или смъкват, с цел да приказват по мобилните си телефони.

Някои френски специалисти вече призовават за още по-строги ограничения, и по-специално, за въвеждане на трети народен локдаун. В момента във френските лечебни заведения има повече Covid пациенти, в сравнение с през октомври, когато президентът Еманюел Макрон наложи втория локдаун.

Пациентите с Covid-19 към този момент заемат повече от половината кревати в интензивните отделения в страната.

Броят на новозаразените този месец непрестанно пораства, и към този момент надвишава по 20 000 души всеки ден.

Франция в този момент има най-продължителния комендантски час заради вируса в цяла Европа - от 18 ч вечерта до 6 ч сутринта. Ресторантите и туристическите обекти са затворени от октомври.

Днес в страната се чакат митинги поради уволненията, свързани с пандемията, и в поддръжка на група хора, задържани поради присъединяване в многолюдно празненство макар рестриктивните мерки.

Броят на умрелите от Covid във Франция до момента е 72 647 души
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР