Френските компании Kering и LVMH, които обединяват някои от най-известните

...
Френските компании Kering и LVMH, които обединяват някои от най-известните
Коментари Харесай

Собствениците на "Гучи" и "Диор" си забраниха да използват прекалено слаби модели

Френските компании Kering и LVMH, които сплотяват някои от най-известните фешън марки в света на висшата мода - " Гучи ", " Сен Лоран ", " Луи Витон " и " Диор, са приели общ устав, с който се не разрешава присъединяване на модели на прекомерно слаби модели в техни ревюта и фотосесии, написа вестник " Гардиън ".

Забранява се моделите да с размер под 32 ( нулев размер в САЩ) и 44 за мъжете. Моделите под 16 години пък няма да могат да вземат участие в ревюта и фотосесии. Представители на двете компании са споделили, че съгласно тях разпоредбите ще бъдат възприети и от останалите огромни фешън марки.

Сред друго от решенията е да се забрани на моделите сред 16 и 18 години да работят в часовете сред 23:00 и 06:00. Също по този начин те би трябвало да бъдат придружавани от родител или аставник в случай че се постанова да нощуват надалеч от вкъщи си.

Решението на Kering и LVMH се оповестява по-малко от 24 часа преди началото на едно от най-големите събитията в модата - Седмицата на модата в Ню Йорк.

Тази година влезе в действие закон на признат от френското държавно управление през 2015, с който задължава моделите да имат здравно уверение, че тежестта им не е под здравословното. Удостоверенията би трябвало и да са издадени до 6 месеца преди събитието. В противоположен случай марките и на двете групи няма да работят с моделите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР