Френски учени намериха доказателства, че една от първите войни е

...
Френски учени намериха доказателства, че една от първите войни е
Коментари Харесай

Учени установиха, че една от първите войни се е случила заради климата

Френски учени откриха доказателства, че една от първите войни е била поради климатичните промени. Това демонстрира проучване, оповестено в.

Учените детайлно анализирали остатъци, открити в прасторическа могила в Джебел Сахаба в долината Нил, близо до границата със Судан и Египет. Мястото е на 13 -14 хиляди години и е открито през 1962 година

Снимка: Reuters

В могилата са открити 61 скелетни остатъци. При още един разбор излиза наяве, че има над 100 ранения, които не са документирани. Те не са били смъртоносни съгласно учените и доста от тях са нанесени с копия.

Именно това навежда специалистите на мисълта, че е имало спорове, които не са били междуличности, а сред обособени групи, които са се борили за територия. Повтарящите се рани пък приказват, че стълкновенията не са били единични.

Намерените остатъци съответстват с края на ледниковия интервал. Рязкото изменение на климата е трансформирало Сахара в леден и изсъхнал район.

Едно от дребното избавителни места се оказва долината Нил, в която има достъп до прясна вода, риба и обилна растителност. Пригодната за живот земя обаче не била толкоз доста и битката за ресурсите поражда множеството спорове, считат учените.

Така евентуално може да се потвърди, че първата война е била поради климата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР