Френски учени допуснаха, че никотинът има ефект, които подпомага сдържането

...
Френски учени допуснаха, че никотинът има ефект, които подпомага сдържането
Коментари Харесай

Учени: Пушачите май са помилвани от коронавируса

Френски учени позволиха, че никотинът има резултат, които подкрепя сдържането на COVID-19. Предположението се основава на статистически данни от няколко изследвания в международен мащаб. В тези изследвания, данните демонстрират, че измежду пациентите с ковид, пушачите са доста по-малко – сред 1,4% и 12,5%.

Поради тази причина в парижката болница „ La Pitié-Salpêtrière “ се изследва превантивният и лечебен резултат на никотиновите пластири.

Ново френско проучване показва по-точни данни: от 500 пациенти с ковид, от които и 350 на болнично лекуване и 150 в по-лека форма на болестта, единствено 5% са пушачи, заяви за АПФ ръководителят на плана проф. Захир Амура. Това са с близо 80% по-малко пушачи измежду пациентите с ковид, в сравнение с в общата популация със същите индикатори за възраст и пол, предава БГНЕС.

Хипотезата: Никотинът залепва за клетъчните рецептори

Според тази догадка, никотинът залепва за рецепторите, които COVID-19 употребява и по този начин понижава риска от разпространяване на вируса в тялото, счита професор Жан-Пиер Шанджьо от института „ Пастьор “. Така вирусът не може да проникне в клетките и да се развие в организма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР