Френски търговец на вина от Бордо стана жертва на крадци,

...
Френски търговец на вина от Бордо стана жертва на крадци,
Коментари Харесай

Откраднаха вино за 500 000 EUR

Френски търговец на виновност от Бордо стана жертва на крадци, които са изнесли от винарната му необичаен вид вино на обща стойност 500 000 EUR. Престъпниците са разрушили прозореца на винарната и са изнесли няколко десетки кашона с скъпата напитка. По думите на пострадалия са откраднати освен виновност от Бордо от сорта „ Шато Петрюс” или „ Шато Марго”, само че и бургунски вид, в това число „ Романе конти”. Най-старите откраднати бутилки са на няколко десетки години.

Следователи се пробват да изяснят по какъв начин се е стигнало до случая, само че досега не могат да намерят очевидци, които да са видели нещо, с което може да бъде разкрито закононарушението.

Френските медии напомнят, че за жалост кражбата на вино в страната не е необичайност. Една от най-крупните беше осъществена още веднъж в Бордо през 2007 година Тогава производителят се раздели с бутилки на обща стойност 600 000 EUR. През 2017 година крадци проникнаха в частна винарна в Париж и откраднаха 300 бутилки вино на обща стойност 250 000 EUR. През тази година клиенти на първокласен парижки ресторант изнесоха от него 150 бутилки вино за сумата от 600 000 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР