Френски съдия, занимаващ се със семейно право, реши да промени

...
Френски съдия, занимаващ се със семейно право, реши да промени
Коментари Харесай

Френски съдия преименува бебе Джихад

Френски арбитър, занимаващ се със фамилно право, реши да промени име на бебе, родено през август, което родителите желали да запишат с името Джихад, оповестява Агенция Франс Прес.

Магистратът реши компромисно да смени двете гласни в думата и по този начин да промени името на Джахид. Съдията съобщи, че не може да принуди родителите да му споделят по този метод, то в полза на самото дете е в регистрите да попада с името Джахид. Родителите са изтъкнали, че думата „ джихад “ с изключение на свещена война за разпространяване или отбрана на исляма, значи и „ изпитание “, „ битка “. Кметството в Тулуза, обаче, в светлината на терористичните атентати с ислямистки мотивиса изпратили сигнал до прокуратурата и по този начин казусът е стигнал до съда.

През ноември в Ница кметството сезира правораздаването, откакто момче бе записано като Мохамед Низар Мера по името на джихадист, направил 7 убийства, в това число на три еврейски деца, в Тулуза и Монтобан през 2012 година Неговият брат е изправен понастоящем пред съда за съучастничество в ликвидиране. В последна сметка родителите се отхвърлиха от това име.

Във Франция от 1993 година на чиновниците в гражданските регистри не е разрешено да не разрешават на родителите да записват детето си както желаят. Случаите, при които прокуратурата е сезирана за промяната на име, са доста редки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР