Френски съд даде условни присъди на трима полицаи в рядко

...
Френски съд даде условни присъди на трима полицаи в рядко
Коментари Харесай

Трима френски полицаи получиха присъди за насилие над цивилен

Френски съд даде условни присъди на трима служители на реда в рядко срещан случай на полицейска грубост, откакто негър мъж получи необратими пострадвания на ректума, съобщи Агенция Франс Прес.


Някои деятели обявиха, че служителите на реда са се отървали единствено с удар по ръката.

Тео Лухака остана неработоспособен, откакто получи тежки пострадвания от полицейска палка, както и рани по главата и лицето си по време на прекъсване и претършуване в парижкото предградие Олне-су-Буа през 2017 година

34-годишният Марк-Антоан Кастелен, който е приет за отговорен за удара с палка, ранил Лухака, получи 12-месечна условна присъда.

Колегите му Жереми Дюлин, 42 година, и Тони Хошар, 31 година, получиха тримесечни условни присъди в края на процеса, почнал на 9 януари.

Прокурорите са поискали 3 години затвор за Кастелен за нанасянето на удара и надлежно 6 и 3 месеца за Дулин и Хохарт за присъединяване в нападението.

Съдебната зала беше цялостна с поддръжници на Лухака и цивилни служители на реда, а атмосферата беше напрегната.

След произнасянето на присъдата Лухака беше посрещнат с овации.

Активисти издигнаха плакати с ликовете на хора, починали вследствие на полицейско принуждение.

Съдът отхвърли обвиняването в " съзнателно принуждение, довело до трайно осакатяване или неработоспособност ".

Лухака, който в този момент е на 29 години, съобщи, че в миналото е мечтал да стане " популярен футболист ", само че в този момент страда от инконтиненция и прекарва по-голямата част от времето си в стаята си, гледайки американския детективски сериал " Монк ".

Той се е трансформирал в знак на грубата тактичност, за която полицията е упреквана, че употребява в жилищните квартали, които обкръжават френската столица.

" Това е решение за утешение, което одобряваме като победа ", съобщи юристът на Лухака Антоан Вей, базирайки се на решението./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР