Френски полицаи откриха стрелба срещу кола с мигранти в района

...
Френски полицаи откриха стрелба срещу кола с мигранти в района
Коментари Харесай

Полицията във Франция настръхна! Кола с мигранти връхлетя върху униформен в Кале

Френски служители на реда откриха пукотевица против кола с мигранти в региона на Кале. Никой от деветимата мигранти в колата не е потърпевш. Стражите на реда са пробвали да спрат автомобила за инспекция, само че вместо това водачът е ускорил и е блъснал единия от служителите на реда.

В резултат той е получил леки контузии на коляното. Пътувалите в колата шестима жители на Ирак и трима жители на Афганистан са задържани.

Шофьорът нараснал скоростта, с цел да мине през група чиновници на силите за запазване на реда в промишлената зона покрай пътя, водещ до пристанището в Кале.

Задържани са шестима иракчани и трима афганистанци, след които евентуално има и трафиканти. Инцидентът не е обвързван с престрелка по-рано денем сред две групи афганистанци в Кале, при която бяха ранени петима души, акцентира източникът.

След разрушаването на големия бидонвил в Кале, прочут като " Джунглата " и обитаем с към 7000 мигранти, няколкостотин от тях се върнаха в региона с вяра да стигнат до Англия през тунела под Ламанша.

Според управляващите в Кале към момента има към 500, а съгласно някои организации - 700 мигранти от Етиопия, Еритрея и Афганистан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР