Френски лекар е обвинен за отравянето на 24 души. Деветима

...
Френски лекар е обвинен за отравянето на 24 души. Деветима
Коментари Харесай

Лекар си играе с живота на пациентите, за да изпъкне пред колегите си

Френски доктор е упрекнат за отравянето на 24 души. Деветима от тях са умряли. 47-годишният анестезиолог влошавал положението на пациенти, с цел да изпъкне пред сътрудниците си. Скандалът потресе здравната общественост и цяла Франция. Всичко стартира на 6 март 2017 година. Един от най-уважаваните анестезиолози в източния град Безансон е упрекнат в умишленото отравяне на 7 пациенти. Двама от тях умряли, другите страдат от тежки неврологични увреждания.

Сред тях е Одил Лашере. Тя претърпява изострен инфаркт по време на интервенция през януари.

,,Когато за първи път чух за тази история, лампата ми светна. Казах си, че може би това, което ми се случи, не е трябвало да се случва. Наложи ми се да мина през доста тежко сърдечно лекуване, а през днешния ден имам сериозна загуба наизуст и ми е доста мъчно на работа'', споделя Лашере.

Разследващите считат, че лекар Фредерик Пешие е вкарал смъртоносни количества калий в банките с анестезиологичен разтвор. Мотивът му – да се притече на помощ на влошилите се пациенти и по този начин да изпъкне пред сътрудниците си, с които бил в открит спор. Година по-късно стартира второ следствие. Проверяват се 50 нови подозрителни случаи на нискорискови пациенти от интервала 2008-2016 година. Половината от тях са смъртни, осведоми Bulgaria ON AIR.

Прокуратурата счита, че общият брой на жертвите е най-малко 9. Вече са ексхумирани и 4 тела за разбор. Доктор Пешие обаче твърди, че всичко е интрига, проведена от негови сътрудници.

Разрешителното на анестезиолога към този момент е отнето. А разпитите на лекари и вероятни жертви не престават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР