Френски град е решил да раздаде зимни якета на учениците,

...
Френски град е решил да раздаде зимни якета на учениците,
Коментари Харесай

Енергийна ефективност по френски: Учениците с палта в клас

Френски град е решил да раздаде зимни якета на учениците, защото в учебните заведения ще се отоплява по-малко, оповестяват локални медии, представени от Анадолската организация.

Габриел Даубе, кмет на Перие в Нормандия, съобщи, че публичните здания няма да се отопляват на повече от 19 градуса по Целзий като част от ограниченията за икономисване на сила.

„ Това е една от ограниченията, които допълват цяла поредност от ограничения за понижаване на сметките за сила на общината “, сподели той пред радиостанция France Bleue.

Кметът дефинира разноските за якетата на близо 6 000 евро (5 860 долара) за общо 350 възпитаници. Но инвестицията ще се изплати, продължи Даубе, защото той си е сложил за цел да спести общо 10% от разноските за сила, което би съответствало на почти 20 000 евро (19 520 долара).

Според кмета отоплителните уреди в публичните здания ще бъдат контролирани до 19 С. Освен това публичното осветяване би трябвало да бъде изцяло изключено в 23.00 ч.

Франция, както и останалата част от Европа, е изправена пред енергийна рецесия със повишени цени на електрическата енергия, газа и горивата, изострени от войната сред Русия и Украйна.

По-голямата част от семействата, предприятията и общинските управляващи във Франция се причислиха към ограниченията за икономисване на силата и взеха решение да изключат осветлението към среднощ в магазините и публичните здания и да понижат отоплението на пространствата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР