Френски фермери докараха стотици трактори в Париж рано в сряда,

...
Френски фермери докараха стотици трактори в Париж рано в сряда,
Коментари Харесай

Земеделци протестират в Париж срещу забраната на пестициди

Френски фермери докараха стотици трактори в Париж рано в сряда, с цел да стачкуват против рестриктивните мерки за пестицидите и други екологични разпореждания, които съгласно тях заплашват селскостопанското произвеждане в страната , която е максимален селскостопански производител в Европейския съюз, предава Ройтерс.

Акцията следва решение на съда на Европейски Съюз предишния месец, което анулира френската политика, позволяваща на производителите на захарно цвекло да употребяват неразрешен инсектицид.  Това поражда угриженост у тях за по-нататъшен спад на насажденията и затваряне на захарни заводи.

" Тези многократни забрани и бездействието на държавното управление да поддържа доста браншове (череши, ябълки, цикория, картофено нишесте и др.) осъждат на гибел селскостопанското произвеждане ", обявиха в известие най-големият фермерски съюз във Франция FNSEA, съюзът на производителите на захарно цвекло CGB и групата на младите фермери JA.

Те предизвестиха, че вносът на култури, които не подлежат на сходни ограничавания за пестициди в други страни, би заплашил работните места във Франция .

Екологичните деятели обаче декларират, че остатъците от пестициди предизвикват вреди на почвата и дивата природа.

Синдикатите чакат 500 трактора и 2000 фермери от покрайнините на Париж да се причислят към митинга.Тракторите, някои от които носеха транспаранти, казващи " Макрон ликвидира селското стопанство " и " спасете своя фермер ", би трябвало да завършат шествието си пред паметника на инвалидите, покрай министерството на земеделието на Франция.
 Многохиляден митинг се организира в Париж против пенсионната промяна
Многохиляден митинг се организира в Париж против пенсионната промяна

Поредна проява за седмицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР