Френски феминистки обвиниха група от около 100 жени, сред които

...
Френски феминистки обвиниха група от около 100 жени, сред които
Коментари Харесай

Феминистки обвиниха група жени, сред които Катрин Деньов, че презират жертвите на сексуално насилие

Френски феминистки упрекнаха група от към 100 дами, измежду които актрисата Катрин Деньов, че желаят да се постави завършек на акцията за разкритие, стартирана след обвиняванията против Харви Уайнстийн в полов тормоз, и че презират жертвите на полово принуждение, съобщи Франс прес.

Когато се направи даже дребна крачка към равенството, се намират хора, които ни предизвестяват, че може да се стигне до крайности, декларират феминистките на уеб страницата francetvinfo.
Подписаният от тях текст е в отговор на изказването на въпросната група дами във в. „Монд“, които опазиха правото на мъжете да досаждат на дамите.

„Насилието е закононарушение. Настойчивите и неумели полови задатъци обаче не са закононарушение, нито галантното държание – мачистка агресия“, написаха във в. „Монд“ към 100 актриси, писателки, изследователки и журналистки, с цел да отхвърлят „пуританството“, появило се след първите обвинявания в полов тормоз и принуждение против авторитетния холивудски продуцент.

„Във Франция всеки ден стотици хиляди дами стават жертви на полов тормоз, а стотици – на полово насилие“, се отбелязва в текста, качен в интернет от феминистките.

Фминистките са ядосани и поради коментара на актрисата Катрин Деньов, която декларира, че мъжете би трябвало да бъдат „ свободни да ухажват упорито “ дамите, съобщи Би Би Си. Тя е една от

100-те известни френски дами, които подписаха отвореното писмо, в което предизвестяват за нов „ пуританизъм “.

В писмото авторките акцентират, че започнатата в обществените мрежи акция в поддръжка на жертвите на полов тормоз е прераснала в метод за обществено предяваване на обвинявания против хора, които в действителност не получават право на ответни дейности и биват приравнени към половите нарушители.

Изнасилването е закононарушение, само че да се опитваш да съблазниш някого, даже да е настойчиво или несръчно, не е закононарушение, а галантност и това не е симптом на нападателен мачо ”, се споделя още в писмото.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР