Френската търговска верига обяви, че се завръща на българския пазар

...
Френската търговска верига обяви, че се завръща на българския пазар
Коментари Харесай

Френската верига хипермаркети Carrefour се завръща на българския пазар

Френската комерсиална верига разгласи, че се завръща на българския пазар посредством нови магазини и артикули. Повторното нахлуване у нас ще е посредством франчайз и с помощта на гръцкия сътрудник на компанията - Retail & More, френски медии, цитирайки търговеца на дребно и организация AFP.

Новината беше доказана за Money.bg и от българската компания за супермаркети Parkmart Holding, чиито магазини ще употребява френската марка.

Поне 20 нови магазина в България

Според оповестената досега информация, френската верига хипермаркети ще се завърне в България с най-малко 20 нови магазина.
 Auchan дава €16,6 милиарда за Carrefour, само че сумата се оказва незадоволителна
Auchan дава €16,6 милиарда за Carrefour, само че сумата се оказва незадоволителна

Разговорите сред двете компании са пред неуспех поради противоречие по отношение на оценката

Retail & More е гръцки франчайзингополучател на Carrefour от 2022 година. От компанията към този момент водят дейни договаряния с няколко български компании за така наречен " подфранчайзинг " на френската марка, като измежду тях са 20 магазина от веригата Parkmart Holding. Тя е учредена през 2018 година от Добромир Андонов, като първият магазин на компанията е във Варна.

Към днешна дата Parkmart има магазини на територията на по-големите градове в страната. Супермаркетите би трябвало да преминат под марката Carrefour през идващите месеци.

Carrefour възнамерява 10 нови франчайзинг пазара до 2026 година

Припомняме, че Carrefour навлезе на българския пазар през 2009 година посредством предходния си гръцки франчайзингополучател Marinopoulos. Той загуби франчайзинга за френската марка през 2016 година.

Към края на 2022 година Carrefour участва в над 40 страни.

Планираното разширение на френската компания на българския пазар ще добави към този момент необятното световно наличие на веригата. Колкото до решението, то е показателно за опциите за напредък, които предлага пазарът на дребно в България.
 След неуспеха на договорката за $20 милиарда Carrefour готви придобиване на основен за нея пазар
След неуспеха на договорката за $20 милиарда Carrefour готви придобиване на основен за нея пазар

Компанията купува дъщерното сдружение на Walmart в Бразилия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР