Френската прокуратура проверява помощник на френския президент Еманюел Макрон за

...
Френската прокуратура проверява помощник на френския президент Еманюел Макрон за
Коментари Харесай

Помощник на френския президент набил демонстрант

Френската прокуратура ревизира асистент на френския президент Еманюел Макрон за нахлуване над протестиращи, заяви Би Би Си.

Александър Бенала - асистент на шефа на канцеларията на Макрон, бе сниман да влачи жена и да бие протестиращ мъж по време на проява на 1 май.

Записът е изработен от студентския деятел Тахар Бухафс. На него се вижда по какъв начин Бенала, който носел полицейска каска с визьор, сграбчва жена за шията и я поваля на улицата. След това изчезва от обсега на камерата, само че се връща, с цел да нападна различен стачкуващ. Той сграбчил младежа през врата, блъснал го по главата и наподобява стъпва на стомаха му, когато пада на земята

Говорител на Елисейския замък изясни, че Бенала получил позволение да се причисли към полицейските сили като наблюдаващ, само че превишил правата си и е осъден с двуседмично премахване от работа и последно предизвестие за уволняване.

Основното обвързване на Бенала е да дава отговор за ограниченията за сигурност към Макрон. Преди да се причисли към президентския екип той бе началник на защитата на Макрон по време на предизборната му акция през 2017 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР