Френската полиция започна да евакуира импровизиран лагер с няколкостотин мигранти

...
Френската полиция започна да евакуира импровизиран лагер с няколкостотин мигранти
Коментари Харесай

Полицията евакуира импровизиран мигрантски лагер в Северна Франция

Френската полиция стартира да изтегля спонтанен лагер с няколкостотин мигранти в община Гранд Сент, покрай Дюнкерк, Северна Франция, предадоха международни организации, като се позоваха на управляващите.


Френският офис за миграцията и интеграцията заяви, че в центрове за подслоняване и ориентиране са готови над 400 места.

Мигрантите в лагера са сред 350 и 400. Климатичните условия се утежняват. По данни на моите служби на мястото има 56 деца и към 40 дами. Няма да позволи това положение а нещата да продължава, съобщи кметът на община Град Сент Дамиен Карем.

В началото на 2016 година кметът откри, със съдействието на организацията " Лекари без граници ", лагер, отговарящ на интернационалните стандарти, където бяха трансферирани няколкостотин мигранти, живеещи до тогава при извънредно неприятни условия.

През април обаче пожар унищожи изцяло лагера от дървени бунгала, в който бяха настанени към 1500 души, и от този момент те живеят в околните горски региони.

Операцията по евакуирането се състои ден откакто кметът на Гранд Сент се срещна в Париж с френския вътрешен министър Жерар Колон, който отхвърли построяването на нов лагер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР