Френската полиция задържа двама души, заподозрени, че са свързани с

...
Френската полиция задържа двама души, заподозрени, че са свързани с
Коментари Харесай

Франция задържа двама за възможна връзка с атаката в Брюксел срещу шведски футболни фенове

Френската полиция задържа двама души, обвинени, че са свързани с стрелеца ислямист, който простреля двама шведски футболни почитатели в Брюксел по-рано този месец, оповестиха антитерористичните прокурори в понеделник.

Заподозрените бяха показани на арбитър в понеделник с оглед покачване на евентуални обвинявания за участие в терористична организация, споделиха те пред AFP.

Двамата обвинени, които живеят в региона на Париж, бяха измежду четиримата задържани последно седмица като част от следствие на вероятни съучастници на Абдесалем Ласуед, който умъртви почитателите тъкмо преди началото на интернационален футболен мач Белгия-Швеция и самият той беше смъртоносно прострелян при полицейска интервенция по-късно.

Другите двама обвинени бяха освободени без покачване на обвинявания.

Френските прокурори обявиха, че са почнали публично следствие на хипотетичен " незаконен терористичен скрит план ", откакто са получили информация по случая от белгийското правораздаване.

Разследването на точното естество на връзките на двамата обвинени с Ласуед продължава, споделиха прокурорите, които предложиха те да бъдат арестувани в очакване на резултата от следствието.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР