Френската полиция вече има право да използва дронове, оборудвани с

...
Френската полиция вече има право да използва дронове, оборудвани с
Коментари Харесай

Френската полиция ще бди за реда и с дронове

Френската полиция към този момент има право да употребява дронове, оборудвани с камери, за необятен набор от задания, в това число за наблюдаване на тълпи от хора и реализиране на граничен надзор, оповестява " Ройтерс ".

Днес бе оповестен декрет в тази връзка в Държавен вестник.

Този ход идва малко повече от година преди Олимпийските игри в Париж през 2024 година и в миг, когато на президента Еманюел Макрон провокира всеобщи митинги, които ескалираха в принуждение.

Указът разрешава на полицията, митническите служби и армията да употребяват дронове за попречване на офанзиви против хора или имущество , гарантиране на сигурността при събирания на публични места, както и за поддържане или възобновяване на публичния ред , когато има възможност тези събирания да провокират съществени разстройства.

Дроновете могат да се употребяват и за попречване на терористични актове, контролиране на транспортния трафик, наблюдаване на границите и избавяне на хора.

Указът прецизира и ползва на процедура закона за сигурността, признат от Народното събрание предходната година.

През март френският контролен орган за отбрана на персоналните данни изиска да бъде оповестена подробна политика за потребление на дроновете, в това число по отношение на информацията на обществеността, наранена от тяхната приложимост.
 Обвиняват френската полиция в принуждение против митингите
Обвиняват френската полиция в принуждение против митингите

Масови стачки против пенсионната реформа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР