Френската полиция подозира, че нападателят, взел заложници в супермаркета във

...
Френската полиция подозира, че нападателят, взел заложници в супермаркета във
Коментари Харесай

Загиналите при заложническата драма във Франция вече са трима

Френската полиция подозира, че нападателят, взел заложници в супермаркета във френския град Требе е мароканец, който е бил прочут като евентуален екстремист. По данни на BMF починалите към този момент са трима.

Прокуратурата оповестява, че нападателят се заклел във честност на „ Ислямска страна “.

Както БЛИЦ заяви, служител на реда бе ранен, а мъж взе заложници в супермаркет при два обособени случая в един и същи регион на Франция. Служителят на реда е бил прострелян в градчето Каркасон, а въоръжен нападател стрелял и взел няколко души за заложници в Треб, на 15 минути път с кола оттова.



Според източник от френските сили за сигурност автомобилът, каран от мъжа, прострелял и ранил служител на реда в Каркасон, е открит пред супермаркета в разположения наоколо град Требе, където са взети заложници.

Смята се, че нападателят е умъртвил двама от заложниците в супермаркета. Очевидци разказали, че той упорствал за освобождението на Салах Абдеслам – единственият оживял от парижките атентати на 13 ноември 2015 години, който неотдавна беше изправен пред съда. Репортери настояват, че майката на нападателя била в региона на супермаркета.

Кметът на Треб Ерик Менаси съобщи, че по време на нападението в супермаркета в града, след което са взети заложници, нападателят е скандирал ислямистки лозунги.

Кметът съобщи, че мъжът е влезнал в магазина, крещейки „ Аллах Акбар (Бог е популярен!), ще ви избия! “.

Същевременно френската полиция заяви, че към момента не може да удостовери, че нападателят е умъртвил втори човек, както бе обявено по-рано. Кметът съобщи, че има още един ранен, само че положението му не е известно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР