Френската полиция охранява домовете на водещи депутати, тъй като страховете

...
Френската полиция охранява домовете на водещи депутати, тъй като страховете
Коментари Харесай

Израел-Газа: Френски еврейски политици поставени под полицейска защита

Френската полиция охранява домовете на водещи депутати, защото страховете нарастват от антисемитско принуждение, провокирано от войната на Израел с Хамас. < /p>

Полицията сподели, че пази ръководителя на Народното събрание Яел Браун-Пивет и депутата Майер Хабиб.

Френският министър на вътрешните работи сподели, че от събота са регистрирани 100 антисемитски акта.

В настрана ход, канцлерът на Германия разгласи " нулева приемливост " към антисемитизма.

Той сподели на Народното събрание, че пропалестинска група, която чества убийствата на израелски цивилни в събота, ще бъде неразрешена.

Френският президент Еманюел Макрон трябваше да се срещне с политически водачи и да даде телевизионно послание в опит да попречи на войната да ескалира напрежението.

Франция има еврейска общественост от съвсем 500 000 души, най-голямата в Европа.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен сподели пред радио France Inter в четвъртък, че са били регистрирани " повече от 100 антисемитски акта " след експлоадирането на военните дейности.

Повечето забъркани графити, показващи „ свастики, „ гибел на евреите “, апели към интифади против Израел “. Някои произшествия обаче включват арестуване на хора, опитващи се да внесат ножове в учебни заведения и синагоги, добави той. смъртни закани.

Член на партията на Ренесанса на президента Еманюел Макрон, тя накара Народното събрание да бъде осветлен тази седмица в цветовете на израелското знаме в отговор на офанзивата на Хамас против Израел и разгласи минута безмълвие преди сесията на Асамблеята във вторник.

Г-жа Браун-Пивет също разгласи, че Мариам Абу Дакка, член на Народния фронт за избавление на Палестина (PFLP) ще получи възбрана да участва на прожекция на документален филм в Народното събрание идващия месец. Военната организация е приета за терористична от Европейски Съюз.

Майер Хабиб също получи отбрана. Той съставлява изборен регион за задгранични френски жители, който включва Израел и палестинските територии, и е очевиден покровител на Израел. След офанзивата на Хамас той сподели, че „ ние сме очевидци на завръщането на погромите “.

Френската политика е раздрана от офанзивата на Хамас и последствията от нея.

Докато множеството партии осъдиха съботната „ терористична офанзива “ и показаха поддръжка за правото на Израел да отговори, първичният отговор от крайнолявата La France Insoumise (Франция непреклонена) на Жан-Люк Меланшон партията беше по-двусмислена.

Изявление на партията уточни офанзивата на Хамас като " въоръжена атака на палестинските сили ", което провокира гневни рецензии от други партии, в това число леви съдружници като като социалистическата и комунистическата партия.

В Германия канцлерът Олаф Шолц сподели на депутатите в Бундестага, че сигурността на Израел е немска държавна политика.

Той разгласи, че Samidoun, про-палестинска група, изобразена да раздава сладкиши в региона Neukölln в Берлин, с цел да отпразнува офанзивата на Хамас, ще бъде неразрешена. „ Ние не толерираме антисемитизма “, добави той.

Според немските управляващи в няколко града в страната, в това число Майнц, Брауншвайг и Хайлброн, израелските флагове са били издигнати през взаимност със страната бяха съборени и унищожени, от време на време единствено за няколко часа.

" Актът е демонстрация на пренебрежение и насмешка с жертвите " на офанзивата на Хамас, сподели кметът на Брауншвайг Торстен Корнблум.

Г-н Шолц добави, че „ без иранската поддръжка Хамас нямаше да може да извърши тези невиждани офанзиви “.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР