Френската полиция е задържала 1760 души по време на вчерашните

...
Френската полиция е задържала 1760 души по време на вчерашните
Коментари Харесай

След протестите във Франция: Очаква се спад в икономическия растеж

Френската полиция е задържала 1760 души по време на вчерашните митинги на " жълтите жилетки ". В Париж и други градове разчистват и правят оценка вредите след следващите бурни демонстрации против политиката на президента Макрон. Финансовият министър на Франция чака спад в икономическия напредък поради митингите,а външният изрази паниката си за демокрацията в страната.


От ранна заран в Париж разчистват улици и тротоари след четвъртите подред митинги на " жълтите жилетки ".
Али Сосите, служащ: " Нямаме избор, в случай че не пазим витрините, ще ги изпочупят, кметството ни позволи да работим до 10 часа ".
136 000 души са взели участие в демонстрациите,у доста от задържаните над 1700 души е било намерено оръжие.

Грегори Каре, притежател на магазин за мебели в Париж: " Мога да схвана жълтите жилетки, само че това е безусловно недопустимо, погледнете - всичко е унищожено, търговците би трябвало да заплащат, с цел да се барикадират и в последна сметка никой към този момент не схваща какво тъкмо желаят протестиращите и какво не. "
Париж е посипан с лозунги като " Върнете парите! ", само че и " Еманюел няма да изкараш Коледа! " и " Нямаме потребност от Република ".

Елоди, жителка на Париж: " Трябва да се седне към масата, тъй като се стигна доста надалеч ".
Пътувам доста и виждам какъв брой е нежна демокрацията в някои страни, тя може да е такава и у нас и по тази причина приканвам да се овладеем с разговор, тъй като това е нашият метод да съществуваме, разяснява външният министър Жан-Ив льо Дриан. Той се надява изказването на Макрон в идващите дни да успокои напрежението. Президентът си навлече рецензии, че повече от седмица не е вземал думата.

Властите в департамента От Сон едностранно взеха решение повече да не толерират блокадите на кръстовища и от на следващия ден ще санкционират с 6 месеца затвор нарушителите. Затварянето на обекти в комерсиалния и туристическия бранш преди Коледа, спирането на транспортните доставки ще имат сериозен резултат върху стопанската система на Франция. Финансовият министър Брюно льо Мер предизвести за нов спад в икономическия напредък в края на годината.
 1300 души бяха арестувани при митингите на „ жълтите жилетки “ във Франция 1300 души бяха арестувани при митингите на „ жълтите жилетки “ във Франция
Протестите на „ жълтите жилетки “ във Франция продължиха до късно през нощта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР