Френската полиция е идентифицирала зрителя, който предизвика масово падане по

...
Френската полиция е идентифицирала зрителя, който предизвика масово падане по
Коментари Харесай

Полицията във Франция разпозна фена, предизвикал масово падане в 15-ия етап от Тура

Френската полиция е идентифицирала фена, който провокира всеобщо рухване по време на 15-ия стадий от Обиколката на Франция в неделя. Според вестник Льо Паризиен против него е почнало следствие.

128 километра преди финала на неделния стадий главната група бе разрушена от всеобщо рухване, откакто въпросният почитател, изравен напълно покрай спортната колона, опита да си направи селфи. С опънатата си ръка той закачи американеца Сеп Къс от Йъмбо-Висма, който загуби баланс и падна, а дружно с него на земята се оказаха и още към 20 други състезатели.

Къс заема място в топ 10 в генералното класиране и е определян като най-ценния съотборник на носителя на " жълтата фланелка " Йонас Вингегор. Без него възможностите на Вингегор за втора поредна купа в " Тур дьо Франс " биха били много по-малки.

Подобни произшествия обаче не са необичайност в Обиколката на Франция. В 11-ия стадий в сряда сптинтьорът Жорди Меус от Бора-Хансгрое падна при подобен конфликт. В осмия стадий пък белгиецът Стеф Крас от ТоталЕнерджис бе заставен да се откаже от надпреварата поради рухване, което съгласно него е било провокирано от появяването на фен на пътя му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР