Френската полиция арестува 254 души по време на сблъсъци в

...
Френската полиция арестува 254 души по време на сблъсъци в
Коментари Харесай

Над 250 души са задържани при протеста на жълтите жилетки в Париж

Френската полиция арестува 254 души по време на конфликти в Париж и други градове при отбелязването на първата годишнина от придвижването " жълти жилетки ". Това съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер, съобщи " AFP ".

Общо 173 души са задържани в Париж , разясни Кастанер.

Още десетки са задържани при по-малки митинги в други градове като Нант, Монпелие, Страсбург, Бордо и Тулуза. Протести са планувани и през днешния ден.

Кастанер съобщи, че имало " малко стачкуващи " измежду протестиращите в Париж, които споделили, че са основно " главорези, груби, пристигнали да се бият със силите за сигурност и да попречат на незабавните служби да правят своята работа ".

Няколко автомобила били преобърнати и запалени , а няколко автогари са били разрушени.

Прозорците на огромен търговски център и прилежащ хотел също били нападнати от групи стачкуващи, хвърлящи камък, облечени в черно и носели маски, с цел да скрият лицата си.
 Полицията в Париж задържа 33 души на митингите на
Полицията в Париж задържа 33 души на митингите на " жълтите жилетки "

Полицията бе принудена да изстреля сълзотворен газ

Полицията, която в началото е разрешила демонстрацията, само че я разгласи за противозаконна, откакто се трансформира в принуждение, употребява сълзотворен газ и водно оръдие, с цел да опита да потуши вълненията.

Министерството на вътрешните работи регистрира броя на стачкуващите на 28 600 в цялата страна, само че уредниците обявиха, че близо 40 000 души са се събрали - надалеч от плануваните 282 000 , които са взели участие в първия огромен ден на митингите на 17 ноември 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР