Френската модна къща Баленсиага“ показа на Седмицата на модата в

...
Френската модна къща Баленсиага“ показа на Седмицата на модата в
Коментари Харесай

Осем спиращи дъха колекции на осем модни гиганти в Париж

Френската фешън къща „ Баленсиага “ сподели на Седмицата на модата в Париж първата си сбирка след скандалната рекламна акция, заяви Ройтерс.

Марката, която понесе съществени рецензии поради фотоси, изобразяващи деца в непристоен подтекст, сподели силуети с солидни плещи и блестящи вечерни тоалети.

„ Тази сбирка беше предизвикателство, с което знаех, че би трябвало да се преборя “, сподели дизайнерът на стилната къща Демна Гвасалия, прочут единствено като Демна.

Френският конгломерат „ Керинг “, от който е  част „ Баленсиага “, възнамерява да назначи шеф за „ отбрана на интегритета на марката “ след острата реакция, провокирана от шокиращата рекламна акция.

Дефилето на „ Баленсиага “:

В центъра на новата сбирка на „ Сен Лоран “ пък беше костюмът с пола, съобщи Агенция Франс Прес.

Полата вид молив с цепки и сакото с уголемени плещи и надълбоко деколте, въодушевени от архивите на стилната къща от 80-те, се завърнаха на напред във времето.

Дефилето на  „ Сен Лоран “:

При „ Вивиан Уестууд “ се появи плетеният сив костюм, смесен с шапка и златни ботуши, а „ Ермес “ акцентира на аления цвят в изчистените монохромни силуети, предопределени за дамата, която е „ мощна и чувствена “.

„ Може би най-важното нещо, на което ме научи, беше да слагам дамите на фундамент “, сподели Андреас Кронталер, брачният партньор на починалата Вивиан Уестууд и дизайнер на нейната марка.

Дефилето на  „ Вивиан Уестууд “:

В минималистичната цветова палитра на „ Ан Демюлеместер “, новият дизайнер на стилната къща Людовик дьо Сен-Сернен включи бордото, наречено още „ подправено черно “.

Дефилето на „ Ан Демюлеместер “:

„ Живанши “ сподели сако с геометрично структурирани плещи, което може да се носи без долна част или с транспарантна мини рокля.

Дефилето на „ Живанши “:

В сбирката на „ Валетино “, показана в Париж, дизайнерът Пиерпаоло Пичоли улови духа на флуидното естество на пола с костюми в композиция със златни обеци, заяви АП. В центъра на сбирката бяха тънките черни вратовръзки и бялата риза – детайли, които на моменти наподобяваха дизайнерския жанр на креативния шеф на „ Селин “ Еди Слиман.

Модната къща сподели още прозиращи черни блузи на едри бели точки и пера, стърчащи от палто на райета. Бяла риза и черна вратовръзка се трансфораха в дълга рокля, която се носи по пода към модела.

Дефилето на „ Валентино “:

Въпреки препратките към 40-те и 80-те на XIX век,XVIII век, Средновековието и Ренесанса, смесени с историческия подтекст на парижкия Колеж де Бернардин от тринадесети век, сбирката за есен-зима на „ Ланвен “ беше съзнателно лишена от украшения и декорации.

Някои от отличителните детайли бяха аксесоари, наподобяващи шипове и поли, пришити към сака. Палто, въодушевено от 40-те години на предишния век, имаше гладко спускащи се плещи и неясно розов цвят.

Дефилето на „ Ланвен “:

По думите на дизайнерката Сара Бъртън орхидеята е лайтмотивът на новата сбирка на „ Александър Маккуин “ поради странната ú хубост и адаптивност. „ Не обича да се вкоренява и пораства единствено в дивата природа “, изясни тя. „ Орхидеята прилича по едно и също време див звяр и плячка. “

Анатомията на орхидеята и на човешкото тяло бяха прегледани по един нов метод, който имаше за цел да трансформира хубостта на цветето в нещо заплашително и злокобно. Растението беше изобразено върху черна пола – погледната от горната страна, орхидеята замязя на свирепо творение с отворена уста.

Сред гостите на дефилето в границите на Седмицата на модата в Париж бяха актьорите Еди Редмейн и Ел Фанинг.

Дефилето на „ Александър Маккуин “:

Източник: Ада Ефтимова/БТА

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР