Френската министърка по въпросите на Европа и външните работи Катрин

...
Френската министърка по въпросите на Европа и външните работи Катрин
Коментари Харесай

Френската външна министърка призова Иран да приеме ядрената сделка

Френската министърка по въпросите на Европа и външните работи Катрин Колона прикани Иран да одобри последното предложение за обновяване на нуклеарната договорка със Съединени американски щати и други основни сили от 2015 година, като означи, че интервалът за реализиране на единодушие е " на път да завърши ", съобщи Асошиейтед прес.

На конференция във връзка идната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации Колона също по този начин упрекна Русия за неоправданата експанзия против Украйна, водена " по жесток метод " с обстрел на цивилни, актове на принуждение, " изнасилвания, измъчвания и конфискуване на имущество ". " Всички тези дейности съставляват военни закононарушения ", съобщи тя.

Френската външна министърка ще има среща в сряда с генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси поради тревожната обстановка към Запорожката АЕЦ в Югоизточна Украйна - най-голямата в Европа, която е под съветски надзор. Освен това Катрин Колона разгласи, че е провела диалог с съветския външен министър Сергей Лавров тази заран за нуждата Украйна, Русия и целия свят " да избегнат нуклеарна злополука ". По нейни думи Лавров е бил " отворен да чуе съответно предложение " от страна на Гроси, който приканва за нуклеарна сигурност и определяне на зона за сигурност към централата.

Катрин Колона се обърна и към Китай, като го прикани да приключи агресивното си държание по отношение на Тайван. Тя акцентира, че " настоящето състояние не би трябвало да бъде оспорвано от Китай и то със средства, които не са мирни ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР