Френската крайнодясна партия Национален сбор на Марин льо Пен получава

...
Френската крайнодясна партия Национален сбор на Марин льо Пен получава
Коментари Харесай

Крайнодесният Национален сбор води с 34 на сто в сондажи преди изборите във Франция

Френската крайнодясна партия " Национален общ брой " на Марин льо Пен получава най-голяма поддръжка за първия тур на идните парламентарни избори, сочат резултатите от ново изследване на публичното мнение, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Респондентите, които декларират, че биха подкрепили " Национален общ брой " на вота възлизат на 34%. В анкетата на социологическа организация " Харис интерактив ", направена на 9 и 10 юни за сп. " Челинджис ", " Националният общ брой " има малко по-голяма преднина спрямо други, неотдавнашни изследвания на публичното мнение.

На второ място се класира лявата коалиция " Нов национален фронт ", която е подкрепена от 22% от интервюираните.

Центристкият лагер на президента Еманюел Макрон заема чак трета позиция с 19%.

Вчера водачът на " Национален общ брой " Жордан Бардела прикани гласоподавателите да обезпечат на партията му безусловно парламентарно болшинство на идните предварителни избори във Франция, с цел да бъде в положение да ръководи страната дейно, съобщи Ройтерс.

Партията на Бардела, която води евроскептична и антиимиграционна политика, има първия действителен късмет да се снабди с власт на национално равнище след изборите, които ще бъдат създадени в два тура - на 30 юни и 7 юли, отбелязва организацията. В началото на този месец, след резултатите от изборите за Европейски парламент, президент на републиката Еманюел Макрон взе изненадващото съгласно наблюдаващите решение да разпусне Националното събрание (долната камара на френския парламент).

Допитванията на социологическите организации, които са се пробвали да дадат прогнози за втория тур на изборите, обаче демонстрират, че Сборът няма да успее да си обезпечи безусловно парламентарно болшинство в Националното заседание (с 577 депутатски места), което би му разрешило да прокарва закони без потребността от съдружници при гласуването, показва Ройтерс.

" Няма да разгласявам за обмен (подкрепата за) френските промени, които не мога да осъществя (самостоятелно). Казвам го, с цел да подтикна (избирателите) към деяние. Трябва ми безусловно болшинство ", съобщи Бардела пред телевизионния канал " СеНюз " (СNews).

Той насочи същия апел от страниците на в. " Паризиен ", като настоя гласоподавателите да застанат зад него и зад Марин льо Пен, която заемаше преди председателското място в " Национален общ брой " и която ще бъде претендентът на партията за президентските избори през 2027 година

" За да ръководя, се нуждая от безусловно болшинство ", декларира Бардела в " Паризиен ", като съгласно Ройтерс загатва, че ще отклони всяко предложение за сформиране на съдружно държавно управление, в случай че не завоюва нужните 289 депутатски мандата в Националното заседание дружно с най-близките си съидейници.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР