Френската компания Total панира в началото на 2020 г. да

...
Френската компания Total панира в началото на 2020 г. да
Коментари Харесай

Total планира добив на газ през 2020 г. от находището „Апшерон“


Френската компания Total панира при започване на 2020 година да стартира рандеман на газ от първият бунар на азербайджанското газово находище „ Апшерон “, оповестява във вторник организация Trend, базирайки се на презентация на оператора на находището, показано по време на публично разискване по Оценка на въздействието върху околната среда.

През 2016 година държавната нефтена компания на Азербайджан (SOCAR) и френската Total подписаха рамково съглашение за главните договорни и търговски правила, регулиращи програмата за първия стадий от създаването на находището „ Апшерон “. Сондажни действия на кладенеца са планувани за интервала март 2018 – март 2019 година

„ Добивът на първия газ е плануван за началото на 2020 година Обемът на рандеман на първия стадий съставлява 4,3 млн. куб м газ и 12 хиляди барела кондензат на ден “, се споделя в презентацията.

Първият стадий от създаването включва в себе си продупчване на един бунар на дълбочина в морето на 450 метра. Добивът се допуска, че ще е на 1,5 милиарда куб м газ годишно, който ще бъде предопределен за вътрешния пазар на Азербайджан. Очаква се и избран размер от рандеман на кондензат. На втори стадий се възнамерява рандеман до 4 милиарда куб м газ годишно.

Според оценката на специалистите от Total, запасите в находището „ Апшерон “ са от порядъка на 326 милиарда куб м газ и 108 млн. тона кондензат.
Оператор на плана „ Апшерон “ ще стане взаимната компания JOCAP, в която по 50% ще държат азербайджанската SOCAR и фенската Total.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР