Френската компания Перно Рикар“ (Pernod Ricard), която продължаваше да изнася

...
Френската компания Перно Рикар“ (Pernod Ricard), която продължаваше да изнася
Коментари Харесай

„Стига сте сервирали на Путин!“ И… „Перно Рикар“ спря да го прави


Френската компания „ Перно Рикар “ (Pernod Ricard), която продължаваше да изнася алкохол от известни интернационалните марки за Русия въпреки войната в Украйна, разгласи, че стопира да го прави.

В края на април групата английски (и не само) деятели от Ukraine Solidarity Project („ Проект за взаимност с Украйна “) атрактивно притегли публичното внимание. С подигравателни преносими билбордове с лика на Путин и надпис „ Стига сте сервирали на Путин! “ по улиците на Лондон, деятелите обърнаха внимание на обстоятелството, че „ Перно Рикар “ продължава да пои нападателните руснаци с маркови напитки – да вземем за пример с класическия британски джин „ Бифийтър “ и ирландското уиски „ Джеймисън “.

Още през април предходната година „ Перно Рикар “ спря да изнася водка „ Абсолют “ за Русия, когато шведски политици и ресторантьори приканиха да бъде бойкотирана родната им марка, в случай че тя ще се пие и в Кремъл. Стопирането обаче не се засегна другите питиета от портфолиото на компанията, което вбеси проукраинските деятели.

Сега на уеб страницата на компанията се появи известие, че износът на международни марки в Русия е дефинитивно прекратен, а работата с локалните е в развой на привършване.

В същото време съветският президент Владимир Путин съобщи, че Москва в никакъв случай не се е отказвала от дипломатическия път за решение на спора в Украйна. Направи го напълно съществено пред сътрудника си от Република Южна Африка Сирил Рамапоса.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР