Френската компания EDF може да понесе щети до 8.4 млрд.

...
Френската компания EDF може да понесе щети до 8.4 млрд.
Коментари Харесай

Френската EDF може да загуби до 8.4 млрд. евро от задържането на енергийните цени

Френската компания EDF може да понесе вреди до 8.4 милиарда евро, защото ще би трябвало да заплати сметката от държавните ограничения за отбрана на потребителите от покачващите се цени на електрическата енергия. Това ще накара компанията да промени упованията си за финансовите резултати през тази година. Групата, в която мажоритарен притежател е страната, ще би трябвало да усили количествата нуклеарна сила, която продава на трети страни на закрепена цена, която сега е много под пазарните, оповестиха от френското министерство на енергетиката и околната среда. За да смекчи удара, тази избрана цена ще бъде леко увеличена до 46.2 евро за мегаватчас от сегашните 42 евро. Но мярката, дружно със замразяването на повишението на цените, към момента може да коства на EDF сред 7.7 милиарда и 8.4 милиарда евро въз основата на пазарните цени през декември и януари, оповестиха от компанията.

Мениджмънтът към момента няма цялостна оценка за въздействието върху оперативната облага и отдръпна своите предвиждания за чистия дълг и облагата за 2022 година, оповестява Financial Times. " Групата ще обмисли подобаващи ограничения за подсилване на структурата на салдото си и всевъзможни ограничения за отбрана на ползите си ", сподели EDF.

Досега Франция не усети част от ценовите скокове, следени в други страни в Европа, защото цената на газа не скочи толкоз частично заради нуклеарна сила, създадена от EDF. Правителството даде обещание покачването на цените на електрическата енергия да е 4% за потребителите през 2022 година - много под 35-процентното нарастване, което е било на път да се одобри към февруари, споделят министрите. Но цената на този ход значително ще бъде платена от мощно задлъжнялата EDF.

Компанията също по този начин намали прогнозата си производството на нуклеарна сила, откакто удължи интервала на спиране на пет от реакторите си във Франция. Те сега се инспектират за проблеми със заваряването.
Реклама
EDF надали ще може да понесе обилни загуби дълго време, откакто компанията сега има 41 милиарда евро отговорности. Освен дълга, на компанията й предстоят вложения по поддържане на настоящи реактори и системи, защото немалка част от тях са на сериозна възраст. Според швейцарската банка UBS, с цел да удължи живота на 80% от реакторите си с 20 години, компанията би трябвало да вложи над 100 милиарда евро. Изграждането на новите дребни модулни реактори, които в края на предходната година се разбра, че ще бъдат основата на енергийната политика на Франция в идващите години, също ще изискват огромни вложения. В случай че Европейският съюз показа дотации за построяването на нуклеарни централи, то огромна част от терзанията на EDF ще понижат.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР