Френската компания Danone реши да прехвърли контрола върху бизнеса си

...
Френската компания Danone реши да прехвърли контрола върху бизнеса си
Коментари Харесай

Danone се оттегля от руския млечен бизнес

Френската компания Danone реши да трансферира контрола върху бизнеса си с млечни артикули в Русия, се споделя в изказване на компанията. В резултат на тази договорка, чиято втора страна не беше посочена в известието, Danone ще деконсолидира този бизнес във финансовите си доклади, осведоми 1prime.ru.

През януари-септември 2022 година продажбите в тази област съставляват към 5% от чистите доходи на Danone като цяло, се споделя в известието. Компанията прави оценка отписванията по отношение на отдръпването от съветския пазар на млечни артикули на сумата до 1 милиард евро.

Danone е един от трите най-големи производители на млечни артикули в Русия. Портфолиото от марки на компанията в страната включва " Активиа ", Actimel, " Даниссимо ", " Простоквашино ", " Bio Баланс ", " Актуаль ", " Смешарики ", детските храни " Тёма ", " Растишка " и други.

През пролетта на тази година, обявявайки прекратяването на вноса в Русия на артикули под марките Еvian и Alpro (минерална вода и билкови напитки). Същевременно от Danone тогава обявиха, че като цяло не възнамеряват да напущат Руската федерация и ще преориентира своите бизнес към съществени млечни артикули, бебешко и здравно хранене, ограничение на нови вложения и разноски за реклама.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР