Френската компания Compagnie Generale des Etablissements Michelin, един от водещите

...
Френската компания Compagnie Generale des Etablissements Michelin, един от водещите
Коментари Харесай

И Michelin официално каза сбогом на Русия

Френската компания Compagnie Generale des Etablissements Michelin, един от водещите международни производители на автомобилни гуми, продаде съветския си бизнес на Power International Tyres LLC , локален дистрибутор на няколко марки гуми.

Според пресслужбата на френската компания дистрибуторът е придобил активите на индустриалната компания Michelin (Michelin LLC, цех за гуми в Давидов, Московска област) и Camso CIS (Camso CIS LLC), профилирана в търговията с гуми и гуми за специфична техника.

По данни на аналитичната система SPARK-Interfax годишният оборот на Michelin надвишава 39 милиарда рубли през 2021 година, като през 2022 година спада до 14,5 милиарда рубли . Към края на 2022 година приходите на Power International Tires надвишават 31 милиарда рубли (+15%).

Предприемачът Евгений Дробница има 100% от акциите на дистрибутора .

Сумата на договорката не се оповестява. Michelin отбелязва, че по-голямата част от разноските, свързани с напускането на Русия, са били регистрирани през 2022 година През първата половина на 2022 година компанията е отписала 202 млн. евро заради прекъсването на локалните интервенции. Френската компания прави оценка балансовите опасности, свързани с напускането на локалния пазар, на общо 250 млн. евро.

Производството на Michelin в завода в Давидов край Москва беше спряно през март 2022 година след началото на военните интервенции в Украйна.

Заводът, произвеждащ 1,5-2 млн. гуми годишно, произвеждаше главно гуми за леки коли, множеството от които се доставяха на локалния пазар, а по-малка част - за страните от Северна Европа.
 Япония с нова порция наказания против Русия
Япония с нова порция наказания против Русия

Санкционирани са 24 лица и 78 организации

Michelin има 1 000 чиновници в Русия, в това число 750 в завода в Давидово.

Френската компания съобщи в изказване, че " възобновяването на производството е механически невероятно, по-специално заради проблеми с доставките в подтекста на общата неустановеност ".

Michelin работи в Русия от 1997 година насам . Компанията беше първият задграничен производител на гуми с локален цех в Руската федерация, който беше открит през 2004 година
 Повече от 90 компании от целия свят в 11-ия пакет наказания против Русия
Повече от 90 компании от целия свят в 11-ия пакет наказания против Русия

Мерките ще обиден осем компании, основани в Китай

На Русия се падат 2 % от международните продажби на Michelin и 1 % от общото произвеждане на гуми за леки коли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР