Френската кино легенда Ален Делон е решил да се подложи

...
Френската кино легенда Ален Делон е решил да се подложи
Коментари Харесай

Ален Делон иска да приключи живота си с евтаназия

Френската кино легенда Ален Делон е решил да се подложи на евтаназия и по този начин да постави завършек на живота си. Синът му Антъни удостовери новината, заявявайки, че татко му се решил на тази стъпка, с цел да не му се постанова да се бори с разнообразни заболявания.

В изявление за френското радио Антъни Делон сподели, че татко му е решил да постави завършек на живота си непринудено. Той не желал да стане беззащитен дъртак с голям брой заболявания и по тази причина възнамерявал да се подложи на евтаназия.

„ Той изиска от мен да провеждам това “ ,

споделя Антъни и прибавя, че татко му го е помолил да бъде до него в това „ последно пътешестване “. Според Антъни татко му може би е стимулиран от майката на сина си Натали Делон, за която беше женен за няколко години през 60-те години на предишния век.

Натали също е желала да почине по този метод, откакто през последните години от живота си се бореше с рак. „ Вярно е, тя искаше да почине по този начин, както е живяла, т.е. да взема сама решенията. Затова тя избра евтаназия. За благополучие не прибягнахме до този способ. Не споделям, че беше елементарно да я държиш за ръка и да гледаш по какъв начин животът я напуща. Но тя си отиде с мир “, сподели Антъни.

86-годишният Ален Делон живее в Швейцария, където евтаназията е законна.

„ От избрана възраст и миг човек има право да си отиде, без да минава през заболявания “ ,

сподели артистът преди време.

Легендата на френското кино намерено приказва за евтаназията и в никакъв случай не е крил, че поддържа асистираната гибел. Здравето на Ален Делон се утежни през 2017 година, когато умря дългогодишната му партньорка, френската актриса Мирей Дарк. През 2019 година той получи двустранен инсулт.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР