Френската хранителна компания Danone заяви в петък, че ще се

...
Френската хранителна компания Danone заяви в петък, че ще се
Коментари Харесай

Danone напуска Русия с огромна загуба

Френската хранителна компания Danone съобщи в петък, че ще се откаже от бизнеса си с млечни храни в Русия. Производителят напуща страната окупатор посредством договорка, която може да докара до отписване на активи за 1 милиард евро. Това е следващото скъпо излизане от съветския пазар за някоя световна компания, напомня Reuters.

Това е най-хубавият вид за обезпечаване на дълготрайна непрекъснатост на локалния бизнес “, се споделя в изказване на Danone

Компанията прибавя, че съветското поделение съставлява почти 5% от чистите продажби на групата през първите девет месеца на годината.

Малко след нахлуването на Русия в Украйна през февруари Danone съобщи, че всички варианти във връзка с локалния бизнес са на масата за разглеждане.

Засега не се разкрива на кого ще бъде трансферирано по този начин нареченото звено Essential Dairy and Plant-based (EDP). Транзакцията предстои на регулаторни утвърждения и в случай че бъде приключена, ще докара до деконсолидация на EDP от докладите на Danone.

Планираното овакантяване на френската компания от Русия е второто сходно известие тази седмица от огромна западна компания, откакто Nissan продаде активите си за алегорична сума на страната, понасяйки загуба от към 687 милиона $.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР