Френската хазна е похарчила 350 000 евро за наемането на

...
Френската хазна е похарчила 350 000 евро за наемането на
Коментари Харесай

Франция платила 360 000 евро за бързото завръщане на премиера в Париж

Френската хазна е похарчила 350 000 евро за наемането на аероплан за френския министър председател Едуар Филип и съпровождащата го делегация при завръщането й от Нова Каледония през Япония. Това съобщават радио " Франс енфо " и БГНЕС, базирайки се на неофициални данни за държавните разноски. 

На 5 декември Едуар Филип и делегацията му се прибирали от Нова Каледония с военно-транспортния аероплан " Еърбъс А340 " на френските Военновъздушни сили. След междинно кацане в Токио бе взето решение да се наеме по-бърз и по-удобен аероплан от същия модел, само че пътнически и клас разкош. Според източници от Матиньонския замък, (където е премиерската канцелария), това е било направено, с цел да се върне по-бързо министър председателят в Париж, тъй като трябвало да води съвещание на Съвета за защита. Обикновено съвещанията на този съвет се водят от президента Еманюел Макрон, само че същия ден му започвало визитата му в Алжир.

Самолет А340, предопределен за 100 пасажери, бе нает от профилираната компания Aero Vision. Повече места в него са били заети от държавната делегация и видни предприемачи. На 6 декември аероплан ът се приземил на парижкото летище „ Орли “ два часа по-рано от идващия го аероплан на Военновъздушни сили, който освен това летял празен.

Делегацията на Едуар Филип включвала 69 души. За наема на аероплан а били платени 360 000 евро, което значи, че за полета от Токио са платени по 6000 евро за всеки член от делегацията. Матиньонският замък означи в тази връзка, че „ като цяло разноските за тази аудиенция на Едуар Филип в Нова Каледония са били с 30% по-малко от разноските за аналогична аудиенция през 2016 г. на тогавашния министър председател Манюел Влас “. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР