Френската футболна легенда Тиери Анри, който е свързан с американската

...
Френската футболна легенда Тиери Анри, който е свързан с американската
Коментари Харесай

Тиери Анри се гласи за селекционер на САЩ

Френската футболна легенда Тиери Анри, който е обвързван с американската Мейджър-лига и като футболист, и като треньор, има интерес да поеме националния тим на Съединени американски щати, заяви телевизия ESPN.

45-годишният сега Анри, който има 123 мача и 51 гола за националния тим на Франция в интервала 1997-2001 година, е играл на четири Световни шампионати. На клубно равнище е носил екипите на Монако, Ювентус, Арсенал и Барселона, преди да премине в Ню Йорк Ред Булс в Америка. Там игра четири сезона – от 2010-а до 2014-а година, в които записа 122 мача.

През 2019-а година той беше назначен за ментор на канадския Монреал Импакт, а година по-късно ги класира за плейофите. Но през 2021-а година напусна и се откри в Англия, откакто се оказа, че фамилията му не може да пътува непрекъснато при него поради КОВИД-ограниченията. В рамките на два сезона под негово управление Монреал записа 20 победи, 7 равенства и претърпя 30 провали.

Анри за последно влезе в медийното внимание като помощник-треньор на националния тим на Белгия, само че напусна и тази работа след Световното състезание.

Националният тим на Съединени американски щати е без треньор сега, откакто договорът на Грег Берхалтер изтече в края на календарната 2022-а година. Той се замеси в разправии със фамилията на Джовани Рейна, а също по този начин беше упрекнат и в принуждение преди 30 години над брачната половинка си, с която тогава са били просто гаджета. В следствие те основават семейство и досега към този момент 25 години са дружно.

Беше ясно, че той няма по какъв начин да получи нов контракт, само че Футболната федерация на Съединени американски щати не бърза с назначението на негов правоприемник. За момента Антъни Хъдзън извършва ролята на краткотраен треньор и в случай че се стигне до някакви отговорности, то той ще носи отговорност.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Атанас Василев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР