Френската фирма, производител на протези Carmat съобщи, че е продала

...
Френската фирма, производител на протези Carmat съобщи, че е продала
Коментари Харесай

За първи път в света: Продадоха изкуствено създадено сърце

Френската компания, производител на протези Carmat заяви, че е продала изкуствено основано сърце за потребностите на италиански пациент в очакване на трансплантация, оповестиха от компанията.

Това е първата комерсиална договорка от този вид, осъществена от френската компания, от основаването й през 2008 година.

Операцията е осъществена от екип, управителен от сърдечния хирург доктор Чиро Майело в болничното заведение Azienda Ospedaliera dei Colli в Неапол. Според Carmat това е един от центровете с максимален опит в региона на изкуствените сърца в Италия.

През декември 2020 година Carmat си обезпечи европейска маркировка CE за продажба на изкуственото сърце " Aeson " като ``мост за трансплантация``. Това узаконяване се основава на резултати от изследване, което е почнало през 2016 година и към момента в ход.

През ноември 2019 година резултатите от първите 11 пациенти демонстрират, че 73% от тях са оживели в продължение на шест месеца с изкуствения орган или са претърпяли сполучлива трансплантация в същия интервал. Според компанията, първата комерсиална продажба на изкуствено сърце е отбелязала " значим стадий, който отваря нова глава в развиването ѝ " и се надява да откри повече клиенти във Франция и Германия до края на годината.

Говорител съобщи пред Агенция Франс Прес, че за първи път едно от сърцата се употребява отвън клинично изпитване. Разходите за интервенцията - над 150 000 евро - са платени от районните здравни управляващи, защото националната здравна система на Италия не покрива сходно лекуване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР