Френската федерация присъди Купата на страната по волейбол на Поатие.

...
Френската федерация присъди Купата на страната по волейбол на Поатие.
Коментари Харесай

Поатие спечели служебно Купата на Франция

Френската федерация присъди Купата на страната по волейбол на Поатие. Това се случи, откакто не се изиграха нито полуфиналите, нито финалът на конкуренцията. Трофеят е трети за отбора след тези от 1996 и 2002 година

Два от отборите-участници във финалната четворка - Тулуза и Пари Волей, част от който е родният национал Светослав Гоев, се отхвърлиха от полуфиналите поради случаи на COVID-19 в тях. От френския първенец Тур пък оповестиха, че не желаят да играят, тъй като считат, че санитарните условия не им обезпечават задоволително сигурност.

Двубоите щяха да се проведат на 26 и 27 септември в Тулуза.

Решението за служебно отсъждане на трофея е взето във вторник от Спортната комисия на френската федерация, въз основа на разпоредбите на надпреварата. Наложена е санкция от 7500 евро на Тур поради отхвърли да играе финала. Клубът разполага със седем дни за обжалване пред Федералния апелативен съвет.

" Няма да разясня решението на спортната комисия. Но когато надпреварата е анулирано, обжалването ми се коства неуместно и ще наподобява, че драматизираме. Каквото и да направя в този момент, решението ми ще бъде подложено на критика ", сподели президентът на Тур Ив Буже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР