Френската държава е готова да помогне на компанията Eurostar, чийто

...
Френската държава е готова да помогне на компанията Eurostar, чийто
Коментари Харесай

Франция е готова да помогне на Eurostar, преговаря с Лондон

Френската страна е подготвена да помогне на компанията Eurostar, чийто бизнес е мощно обиден от рестриктивните мерки за пътешестване поради коронавирусната пандемия, съобщи БНР.

В тази връзка се водят договаряния с английското държавно управление по въпроса, съобщи в четвъртък френският транспортен министър Жан-Батист Джебари по време на парламентарно чуване, оповестява Ройтерс.

Eurostar ръководи железопътните линии от Лондон до Париж и от Лондон до Брюксел, които минават в тунела под Ламанша.

Междувременно компанията прикани държавното управление на Обединеното кралство да ѝ окаже същата финансова поддръжка, каквато дава на наложително приземените самолетни компании в страната, защото Eurostar се притеснява от вероятен финансов колапс, оповестява Франсе прес.

Кристоф Фанише, старши изпълнителен шеф на SNCF, френската държавна железница и частен притежател на Eurostar, съобщи, че основаната в Лондон компания е в "много сериозно " положение след колапс на пътуванията сред Англия и европейския континент.

"Ние сме насърчени от заемите, обезпечени от английското държавно управление, които са отпуснати на самолетните компании, и още веднъж ще желаяме този тип поддръжка да бъде предоставена на интернационалната високоскоростна железопътна линия, която е мощно наранена от пандемията ", се показва в изказване на Eurostar.

"Без в допълнение финансиране от държавното управление съществува действителен риск за оцеляването на Eurostar, "зелената врата " към Европа, защото актуалната обстановка е доста сериозна ", добави компанията, визирайки по-ниските нездравословни излъчвания на влаковете спрямо тези на самолетите.

Eurostar е 55 % благосъстоятелност на SNCF, 30 % на канадския ръководещ фонд CDPQ, 10 % на основания във Англия фонд Hermes Infrastructure и 5 % на белгийската железопътна SNCB.

Британски бизнес водачи се причислиха към този апела към английското държавно управление да избави финансово Eurostar.

В писмо преди дни, изпратено до английския финансов министър Риши Сунак, лобистката група London First съобщи, че Eurostar се нуждае от "бързи дейности, с цел да отбрани бъдещето си " или в противоположен случай това ще навреди в допълнение на английските стопански и екологични цели, които си слагат ръководещите.

Подписано от 25 ръководители и учени, писмото приканва Министерството на финансите и Министерството на превоза на Англия да не разрешават на Eurostar да рухне.

"Ако се разреши на този жизнерадостен бизнес да попадне сред пукнатините на държавната поддръжка - нито самолетна компания, нито вътрешна железопътна линия - нашето икономическо възобновяване може да бъде повредено ".

През предходната седмица Кристоф Фанише съобщи, че броят на пасажерите в Eurostar е понижен с цели 85% през 2020 година спрямо миналата година и компанията се нуждае от спомагателни пари, с цел да се предотврати нейния колапс.

Той добави, че казусът за Eurostar е, че английското държавно управление възприема компанията като френски, а френските управляващи като английска, което значи, че е било мъчно да се обезпечат парични средства за нейното избавяне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР