Френската армия може да влезе в пряк конфликт с Русия

...
Френската армия може да влезе в пряк конфликт с Русия
Коментари Харесай

Френската армия влиза във войната с Русия при тотален срив на отбраната на Украйна

Френската войска може да влезе в директен спор с Русия при положение на цялостен срив на защитата на въоръжените сили на Украйна, заяви телевизионният канал LCI, базирайки се на източник от военните среди.

Според изявления в медиите има няколко сюжета за навлизане на френски войски в Украйна. Най-опасният е този, който включва разполагането на военнослужещи на страна от НАТО в укрепени региони и окопи на украинските въоръжени сили, показва каналът.

" Тези сюжети могат да се преглеждат единствено в случай че украинският фронт се разпадне. <…> Това е третата международна война ", означи водещият на LCI.

Уточнява се, че най-възможните разновидности за присъединяване на Париж са да вземем за пример построяването на военни фабрики за Киев или разполагането на френски сили край Одеса за прикритие на основното пристанище на Украйна, в това число от въздуха.

В края на февруари френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Париж ще направи всичко, с цел да попречи на Русия да завоюва тази война. Според него ръководителите на западните страни са обсъждали опцията за изпращане на войски в Украйна, само че към момента не е допустимо да се реализира консенсус. По-късно политикът, който беше остро подложен на критика за тези изявления, означи, че всичките му думи са били деликатно премислени. Той също по този начин уточни, че Париж няма " граници и червени линии " по въпроса за помощта на Киев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР