Френската актриса Катрин Деньов заяви, че мъжете трябва да бъдат

...
Френската актриса Катрин Деньов заяви, че мъжете трябва да бъдат
Коментари Харесай

Катрин Деньов и сто французойки защитиха мъжкото право за секс намеци

Френската актриса Катрин Деньов съобщи, че мъжете би трябвало да бъдат свободни да насочат секс подмятания към дамите, защото това е част от съблазняването, даже и то да е по-настоятелно.

Тя и още към 100 известни французойки, измежду които други актриси, писателки и дами от научните среди, разгласиха във вестник " Монд " отворено писмо, в което предизвестиха за заплахата от ново високонравствo след последните секс кавги в Холивуд, предадоха международните организации в сряда.

Вълната от акции против секс насилието потегли откакто актриси упрекнаха авторитетния кино продуцент Харви Уайнстийн в обезчестяване и посягане. Той на собствен ред отхвърля да е правил секс с дами без тяхното единодушие, единственото негово самопризнание по случая, бе, че държанието му е предизвикало " доста болежка ". Обвиненията против Уайнстийн повлякоха след себе си и такива против артиста Кевин Спейси, който се оказа, че непрекъснато е правил груби полови подмятания на млади мъже или предприемал директни дейности за секс. Заради тези обвинявания Спейси бе уволнен от последния сезон на сериала " Къща от карти ", а снимани към този момент подиуми с него от кино лентата " Всички пари на света " на Ридли Скот бяха изрязани и сменени с скоростно с присъединяване на Кристофър Плъмър, който даже бе номиниран за " Златен глобус ".

Именно на филмовите награди " Златен глобус " в предходната неделна нощ акцията против секс насилието, подета от представителки на Холивуд, се развихри с особена мощ, когато съвсем всички участници в церемонията и фенове в залата бяха облечени в черно в символ на митинг против секс насилниците.

Според авторките на настоящето писмо, вълната с публичния съд е излязла отвън надзор и всички условия към повдигнатите обвинявания за секс принуждение в Холивуд би трябвало да бъдат изяснени.

" Изнасилването е закононарушение. Но да се опитваш да съблазниш някого, даже настоятелно и по-грубо – не е. Нито е джентълменска шовинистична офанзива ", написа в писмото. Според подписалите ги дами.

" Мъже биват принуждавани да се откажат от своята работа единствено поради това, че са докоснали нечие коляно или са се пробвали да си откраднат целувка, да поговорят за " интимни " неща по време на работна вечеря ", пишат известните французойки.

" Като дами ние не желаем да сме част от сходен феминизъм, който вместо да осъжда злоупотребата с власт, провокира враждебно отношение към мъжа и сексуалността ", пишат още французойките.

" Подтикът да пратим мъжете на заколение, вместо да помогнем на дамите да бъдат по-автономни, оказва помощ на враговете на половата независимост ", пишат стоте дами

Първият отзвук на откритото им писмо бе от италианската актриса Азия Ардженто, която упрекна Харви Уайнстийн в полово домогване.

В своя акаунт в Туитър тя написа: " Деньов и останалите дами демонстрираха пред света по какъв начин тяхното вътрешно женомразство дефинитивно и окончателно ги е довело до лоботомия ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР