Френската актриса Жулиет Бинош каза, че разбира протестното движение на

...
Френската актриса Жулиет Бинош каза, че разбира протестното движение на
Коментари Харесай

Актрисата Жулиет Бинош разбира жълтите жилетки и разкритикува президента Макрон

Френската актриса Жулиет Бинош сподели, че схваща протестното придвижване на " жълтите жилетки " в страната си и разкритикува екологичната политика на президента Еманюел Макрон, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Разбирам хората, които стачкуват, въпреки че бях шокирана от яростните конфликти. Голямата част от тях обаче се бунтуват, защото към този момент не могат да се устоят със заплата си ", споделя пред " Шпигел " Бинош - ръководител на журито на интернационалния кинофестивал " Берлинале ", който се открива в немската столица в четвъртък.

Знам какво е да си финансово усложнен, самата аз съм имала финансови усложнения при започване на кариерата си, сподели актрисата пред седмичника.

Бинош, получила през 1997 година " Оскар " за ролята си във кино лентата " Английският пациент ", споделя, че такива усложнения са имали също и баба й, която била шивачка и готвачка, и родителите й, принудени да претърпяват с малко.

Жулиет Бинош разкритикува решението на френското държавно управление да усили цените на горивата, което беше в основата на митингите.

" Държавата не може да подвига налога върху бензина и дизела от през днешния ден за на следващия ден, макар че по начало е целесъобразно да се завърши с дизела ", съобщи тя. За някои от " жълтите жилетки " в действителност е въпрос на 10 евро да свържат двата края най-после на месеца, добави актрисата.

Държавният глава Еманюел Макрон сигурно има своите качества, само че екологичната му политика не е съответна на сегашната обстановка, означи тя.

Мисията на държавното управление е да приготвя хората и да им спомага преди въвеждане на такива ограничения, да планува финансови помощи и решения за преходния интервал. Такова нещо обаче не се случи, сподели Бинош.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР