Френска туристка пострада, след като полярна мечка нахлула в лагера

...
Френска туристка пострада, след като полярна мечка нахлула в лагера
Коментари Харесай

Полярна мечка нападна група лагеруващи

Френска туристка пострада, откакто полярна мечка нахлула в лагера на туристическа група на арктически остров в Норвегия. Французойката е била част от група от 25 души, намиращи се на къмпинг в Свеаслета в централната част на архипелага Свалбард, на повече от 800 км от континентална Норвегия, предава pochivka.blitz.bg.

Къмпингът се намирал от другата страна на фиорд против Лонгиеарбюен – основното населено място в архипелага.

От полицията оповестиха, че след приемане на сигнала за случая са изпратили хеликоптер на мястото. „ Французойката има пострадвания на ръката. Произведени са изстрели против полярната мечка, които са я изплашили и прогонили от региона “, сподели шеф от норвежката полиция, представен от " Дейли Мейл ".

Животът на дамата не бил в заплаха, само че повече елементи не се оповестяват. Тя е откарана в болница. Според локални медии, дамата е сред 40 и 50 години.

От полицията обясниха, че бялата мечка била ранена и „ нашите хора на място обмислят какво да вършат “.

Из целия архипелаг Свалбард са сложени предизвестия за полярни мечки. Посетителите, които решат да спят навън, получават предизвестия от управляващите, че би трябвало да носят огнестрелно оръжие.

Най-малко 5 души са били убити от полярни мечки сред 1970 и 2020 година При последния случай почина 38-годишен мъж от Нидерландия.

Той бил атакуван до момента в който си лежал в палатка покрай Лонгиеарбюен, на остров от архипелага Свалбард. По време на офанзивата бил тежко ранен и по-късно умрял. Мечката-нападател пък била открита мъртва на паркинг покрай летището, откакто била убита от локални поданици.

През 2015 година полярна мечка извлякла чешки екскурзиант от палатката му в същия регион и му издрала с нокти гърба, само че била прогонена с изстрели. По-късно тя била открита мъртва, убита от управляващите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР