Фрегатата "Смели" се завърна в родината след участие в няколко

...
Фрегатата "Смели" се завърна в родината след участие в няколко
Коментари Харесай

Фрегата Смели се завърна след участие в няколко международни учения

Фрегатата "Смели " се завърна в родината след присъединяване в няколко интернационалните учения, оповестяват от пресслужбата на Военноморските сили във Варна.

От 26 октомври до 15 декември 2020 година корабът с пълководец кап. II сан Трифон Митишев е преплавал общо 7544 морски благи и е посетил Военноморските бази Аксаз /Турция/, Суда на остров Крит /Гърция/, Александрия /Египет/ и пристанище Хайфа /Израел/. След напускането на Пункта за базиране - Варна "Смели " е включен в състава на Втората непрекъсната група кораби на НАТО дружно с два кораба на Военноморски сили на Испания, един на румънските и един на турските Военноморски сили.

След съставяне на групата стартира присъединяване й в противоподводното обучение на турските Военноморски сили с интернационално присъединяване "MAVI BALINA ". От 16 до 21 ноември непрекъснатата група организира учения от вида PASSEX с десантния кораб-док "Албион " от Кралския боен флот на Англия и кораби, подводници и авиация на гръцките Военноморски сили. На 24 ноември във Военноморска база Суда се образува тактическата група за интервенция на НАТО в Средиземно море по морска сигурност.

Освен "Смели ", в нея влизат гръцка фрегата и патрулен транспортен съд на Кралските Военноморски сили на Англия. По време на интервенцията екипажът на българския транспортен съд извършва задания по наблюдаване на надводната конюнктура, свързани с обезпечаване на сигурността на корабоплаването в региона, и по отработване на тактическото взаимоотношение в групата.

На 7 декември "Смели " взе участие и в учението "CRYSTAL SEA 2020 " дружно с корвета и патрулен транспортен съд от Военноморски сили на Израел и фрегата от гръцкия боен флот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР