Фрегатата на военноморските сили на Русия Адмирал Макаров е провела

...
Фрегатата на военноморските сили на Русия Адмирал Макаров е провела
Коментари Харесай

Руска фрегата изстреля ракети Калибр в Източното Средиземноморие

Фрегатата на военноморските сили на Русия " Адмирал Макаров " е провела образователни стрелби с крилати ракети " Калибр " и противовъздушни системи в Източното Средиземноморие . Това заяви командирът на кораба Антон Куприн, представен от съветските медии.

" Корабите от този план към този момент неведнъж са изпълнявали задания в Средиземно море и през днешния ден това е може би най-модерното оръжие на Русия ", отбелязал той.

Капитанът добавил, че по пътя за сирийския крайбрежен град Тартус (там се намира съветска военноморска база) " Адмирал Макаров " е доставил на гръцкия остров Корфу, където се е провела Руска седмица, основната икона на съветските военноморски сили - изображение на свети деятел Андрей Първозвани.

До края на годината корабът ще бъде на дълъг поход като част от Средиземноморската ескадра на Русия.

" Адмирал Макаров " е част от съветския боен флот от декември 2017 година, като дойде в Севастопол при започване на октомври 2018 година след осъществяване на задания в Средиземно море.

Корабът, кръстен на адмирала от съветския флот Степан Макаров (1849-1904), е част от 30-та дивизия.

Фрегатата има водоизместимост от към четири хиляди тона и може да доближава скорост до 30 възела. Тя е въоръжена с ракетна система " Калибр ", противоракетна система " Штиль-1 " и ракетно-артилерийска система " Палаш ", артилерия, торпеда и реактивна бомбометна установка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР