Фреди Люнгберг напусна поста си на асистент на Микел Артета

...
Фреди Люнгберг напусна поста си на асистент на Микел Артета
Коментари Харесай

Люнгберг напусна Арсенал

Фреди Люнгберг напусна поста си на помощник на Микел Артета в първия тим на Арсенал, защото има предпочитание да развива независима треньорска кариера. Шведът, който е част от Арсенал от 1998 година - първо като състезател, а по-късно и като треньор в школата, краткотрайно изпълняваше ролята на управител на отбора в края на предходната година. Тогава той водеше тима в шест мача, преди на поста да бъде назначен Артета. След това Люнгберг бе включен в щаба на испанеца като негов помощник. През 2017-а той изпълняваше сходни функционалности и във Волфсбург, където бе асистент на Уве Шпейдел.

" Реших да напусна ролята си на помощник в първия тим на Арсенал, с цел да развъртвам своя мениджърски опит. Аз съм част от клуба от 1998 година и съм доста признателен за всички благоприятни условия, които той ми даде като състезател и треньор. Желая на Микел и тима триумф във всичко, което следва през идващия сезон. Благодаря и на почитателите за непрекъснатата им поддръжка. Надявам се, че скоро ще се срещнем още веднъж ", написа Люнгберг в обръщението, с което разгласи решението си.

I have decided to leave my first team assistant coaching role at to progress my management experience. I have been involved with this club on and off since 1998 and am grateful for all the opportunities they have given me both as a player and as a coach.
— Freddie Ljungberg (@freddie)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР