Фредерик Арно е назначен за главен изпълнителен директор на LVMH

...
Фредерик Арно е назначен за главен изпълнителен директор на LVMH
Коментари Харесай

Фредерик Арно става главен изпълнителен директор на LVMH Watches

Фредерик Арно е назначен за основен изпълнителен шеф на LVMH Watches - новосъздадена позиция, която управлява Hublot, Tag Heuer и Zenith.   Според изказване, оповестено от първокласния конгломерат, този ход има за цел да подтиква постоянен и резистентен напредък на часовникарските къщи, като в същото време затвърди позицията на LVMH в промишлеността.   Арно е директно зависещ на Стефан Бианки, основен изпълнителен шеф на подразделението за часовници и бижута на LVMH, прецизира CEOworld.   Това предопределение бележи доста разширение на отговорностите на Арно.   29-годишният наскедник на притежателя на бизнес империята - Бернар Арно, се причисли към Tag Heuer през 2017 година и се издигна до ролята на основен изпълнителен шеф през 2020 година

  По време на своя мандат в Tag Heuer Арно осъществя смели тактики, в това число основаване на дълготрайно партньорство с Porsche, усъвършенстване на каналите за дистрибуция, повишение на позиционирането на марката посредством въвеждане на артикули от висок клас, включване на лабораторно отгледани диаманти в часовниците.   Тези старания доведоха до позитивни резултати, като продажбите на Tag Heuer се правят оценка на 729 млн. швейцарски франка (784 млн. евро) през 2022 година, спрямо 682 млн. швейцарски франка (733 млн. евро) през 2021 година, съгласно оценките на Morgan Stanley.   В изявление за Vogue Business предходната година Арно уточни, че Tag Heuer е на път да се причисли към извънредния клуб на часовникарските марки на стойност над 1 милиарда евро.   Като част от преструктурирането на управлението на подразделението Жулиен Торнар, основен изпълнителен шеф на Zenith от 2017 година насам, в този момент ще извършва функционалностите на основен изпълнителен шеф на Tag Heuer, а Беноа де Клерк, преди този момент основен търговски шеф на Panerai в Richemont, ще поеме поста основен изпълнителен шеф на Zenith. Торнар, Де Клерк и Рикардо Гуадалупе, основен изпълнителен шеф на Hublot, ще бъдат директно подчинени на Арно.

Ролите на членовете на семейство Арно в конгломерата LVMH се трансформираха през последните години: През януари 2023 година дъщерята Делфин Арно пое ролята на ръководител и основен изпълнителен шеф на Christian Dior Couture.

От 2018 година Антоан Арно управлява връзките и екологичните начинания на групата. От декември 2022 година той извършва и длъжността основен изпълнителен шеф на фамилния холдинг Christian Dior SE. Въпреки че се отдръпва от поста основен изпълнителен шеф на Berluti, той остава ръководител и заема същата позиция в Loro Piana.

Тримата по-малки синове се концентрират върху лукса и диамантите: Александър Арно ръководи продуктите и връзките в Tiffany & Co, а Жан Арно е шеф по продажбите на часовниците в Louis Vuitton.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР