Фразата „временните неща са най-постоянни” се изпълва най-много със смисъл

...
Фразата „временните неща са най-постоянни” се изпълва най-много със смисъл
Коментари Харесай

Остава „временният” омбудсман на Пловдив, който има 0 подкрепа зад себе си

Фразата „ краткотрайните неща са най-постоянни” се изпълва най-вече със смисъл от поста на публичния медиатор на Пловдив. Вече пета година Борислав Стаматов е изпълняващ длъжността, а по всичко проличава, че той ще продължи „ временно” да е краткотраен шеф на тази институция.

Днес общинските съветници още веднъж не съумяха да съберат нужното болшинство за излъчването на обмудсман. Това е втори конкурс в границите на три месеца, който приключва по еднакъв метод. Въпреки че старейшините този път можеха да гласоподават за повече от един претендент, никой още веднъж не събра квалифицираното болшинство от 34 гласа.

Първият класиран от комисията този път доцент Христо Паунов получи 5 гласа от 51 общински съветници. Бившият ръководител на Общинския съвет Савина Петкова взе 29 гласа, Георги Величков – 9, Лариса Кътова – 7. Временният омбудсман Борислав Стаматов получи 0 гласа.

Т.е. нито един общински консултант, макар безкрайната палитра от политически обединения и хора в локалния парламент, не считат, че Стаматов е подобаващ за този пост.

Въпреки това той остава на него, като краткотраен. Така имаме абсурд, при който един пловдивски управленец, който се избира от локалния парламент, няма даже един глас поддръжка от същия този орган.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР