Фрайбург победи с 2:1 Хофенхайм в среща от 24-ия кръг

...
Фрайбург победи с 2:1 Хофенхайм в среща от 24-ия кръг
Коментари Харесай

Гол в последната минута върна Фрайбург в зона Шампионска лига

Фрайбург победи с 2:1 Хофенхайм в среща от 24-ия кръг на Бундеслигата и усложни обстановката на гостите в класирането. Фрайбург пък събира 45 точки и се изравни с 3-ия Република България Лайпциг, до момента в който " сините " от Хофе останаха на последната 18-а позиция с 19 точки.

Рицу Доан вкара победния гол за домакините минута преди да изтече постоянното време. Хофенхайм пък записва 15-и следващ мач без триумф във всички шампионати, а за последно отборът е чествал триумф в шампионата на 14-и октомври предходната година.

Опитвайки се да излязат от сложната обстановка, гостите от Зинсхайм започнаха интензивно и можеха да се зарадват още в 15-ата секунда. Ихлас Бебу сътвори чудесна опция и беше на действителна голова позиция, само че не уцели вратата. В 5-ата минута обаче гостите извадиха за първи път топката от мрежата си. Максимилиан Егенщайн от Фрайбург нацели по-добре в 5-ата минута, когато вкара от десетина метра при центриране от Винченцо Грифо.

Гостите се активизираха при започване на втората част и три минути след началото й Анджело Стилер изравни с удар с левия крайник от 16 метра. Гостите не се стопираха и пробваха да стигнат до цялостен поврат, заложиха на много единоборства и преместване на събитията пред вратата на Фрайбург. И някак от нищото обаче Фрайбург едвам не стигна до втори гол след час. Вратарят Оливер Бауман на първо време извади удар с глава на Михаел Грегорич от корнер. Пред другата врата имаше също опция, само че бомбен шут на Мунас Дабур от 15-ина метра беше блокиран.

Пет минути преди края на срещата гостите останаха с 10 души, защото централният им бранител Йозан Кабак беше отхвърлен с втори жълт картон. Умората при тях си сподели думата и минута преди края на постоянните 90 минути Рицу Доан засече центриране от ляво и вкара за 2:1.

2:1 (90.)
JA! JA! JAAAAA!!!
— SC Freiburg (@scfreiburg)
 

Българска телеграфна агенция / Автор: Атанас Василев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР