Фрайбург и Херта не излъчиха победител в дербито на дъното

...
Фрайбург и Херта не излъчиха победител в дербито на дъното
Коментари Харесай

Херта и Фрайбург не се биха във фестивал на дузпите

Фрайбург и Херта не излъчиха победител в дербито на дъното между тях от 9-ия кръг на Бундеслигата. Битката приключи 1:1, като беше решена от дузпи - по една маркирана и една изпусната от гостите от Берлин.

Първият късмет в мача беше за Херта. В 4-та минута Ведад Ибишевич стреля рисково покрай дясната греда, само че вратарят мазета. При добавката Саломон Калу не съумя също да откри задачата и стреля над гредата.

До почивката други толкоз чисти обстановки нямаше, въпреки и двата тима да проведоха хубави офанзиви. Юлиан Шустер и Яник Хаберер не бяха точни за домакините, а Матю Леки и Саломон Калу не съумяха да вкарат за берлинчани.

Така развръзката остана за второто полувреме. Първият гол след почивката падна в 52-та минута, когато домакините получиха дузпа за несъмнено нарушаване на бранителя на Херта Никлас Щарк. От 11-те метра Яник Хаберер не сбърка и откри.

Последваха равностойни минути, като въпреки всичко гостите бяха по-активни в търсене на изравняването. И те получиха първия късмет да го доближат в 77-та минута, когато Юлиан Шустер фаулира техен състезател и получиха дузпа. Но Саломон Калу я пропиля с лека ръка.

Само две минути по-късно Херта получи нова дузпа, като отново Калу застана зад топката, само че я вкара, въпреки вратарят Александър Шволов да беше покрай предотвратяването и на това попадение.

В последна сметка резултатът се резервира 1:1 до последния съдийски сигнал, макар че в последната минута Юлиан Шустер тресна гредата от директен свободен удар. След тази развръзка Херта е над чертата на изпадащите с 9 точки, а Фрайбург е в зоната на плейаутите със 7.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР