Фрайбург и Фортуна Дюселдорф не излъчха победител в мача помежду

...
Фрайбург и Фортуна Дюселдорф не излъчха победител в мача помежду
Коментари Харесай

Фрайбург спря черна серия, Фортуна с исторически рекорд

Фрайбург и Фортуна Дюселдорф не излъчха победител в мача между тях от 32-ия кръг на Бундеслигата на "Шварцвалд Щадион ", само че тази развръзка несъмнено е по усета и на двата отбора. Причината е, че с нея усъвършенстваха достиженията си.

За домакините равенството 1:1 означаваше завършек на серията от четири следващи провали, която за малко да заплаши мястото им в елита. За гостите пък то донесе 41-та им точка в актива, с което усъвършенстваха най-хубавото си достижение в Бундеслигата по този индикатор.

Винченцо Грифо от дузпа откри в самото начало за Фрайбург, само че младият поляк Давид Ковнацки, чието име преди време беше спрягано за прекосяване в Лудогорец, изравни още преди почивката. Малко след нея Яник Хаберер от състава на домакинтие беше изпъден за втори жълт картон, само че това не повлия на крайния резултат.

Мачът стартира по съвършен метод за Фрайбург. Още в 9-та минута отборът получи леко пресилена дузпа за нарушаване против Винченцо Грифо, което провокира редица митинги от играчите от Дюселдорф, само че реферът беше неотстъпчив - дузпа. От 11-те метра пострадалият беше безмилостен и откри резултата.

Но гостите съумяха да изравнят не доста по-късно. В 31-та минута Кевин Щьогер със страховит пас откри Давид Ковнацки на скорост в полето на съперника. Полякът напредна и макар относително дребния ъгъл, насочи бомбен шут в близкия ъгъл на вратаря, топката рикошира в горната греда и тупна зад голлинията за 1:1.

При този резултат пристигна и почивката. Веднага след нея Яник Хаберер получи втори жълт картон за нарушаване против Адам Бодзек, само че повторенията демонстрираха, че може би това решение на съдията е било пресилено. В последна сметка той не го промени и домакините доиграха мача с човек по-малко.

Но това не повлия по никакъв метод на крайния резултат и двата отбора останаха с по точка. След тази развръзка Фортуна остава на 10-та позиция към този момент с историческите за себе си 41 точки и доиграва сезона за авторитет. Фрайбург към този момент е с 31 точки на 13-то място, само че до края на сезона също няма защо да играе и единствено ще обиграва състава си за идната акция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР