Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД излезе с официална позиция

...
Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД излезе с официална позиция
Коментари Харесай

„Фрапорт“: Няма да затваряме летището в Бургас през активния летен сезон

„ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД излезе с публична позиция след многочислените апели за преустановяване на концесията за Летище „ Бургас “. Компанията е упреквана, че. 

От „ Фрапорт “ през днешния ден оповестиха, че били виновен концесионер и шеф и щели да продължат да усилват целогодишния трафик и съгласуваност на летището в морския град.  

„ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ” АД разполага и ще обновява инфраструктурата на Летище Бургас като съвременно и привлекателно летище за самолетни компании и пасажери, отговарящо на всички условия за сигурност и сигурност, защото това е приоритет №1 за компанията. „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД е част от „ Фрапорт Груп “, обслужила през 2023 година към 132 милиона пасажери допълнително от 30 летища. Развитието на Летище Бургас в сходство с интернационалните правила е наложително изискване и се прави в тясно съдействие с Министерството на превоза и известията от началото на концесията през 2006 година, въз основа на нашия Концесионен контракт “ , показаха още от компанията. 

В позицията на концесионера на летищата в Бургас и Варна се показва още :

„ От началото на концесията през 2006 година, над 110 млн. евро са вложени в планове на Летище Бургас. За интервала от 2022 до 2026 година, „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД се е заел да влага над 50 млн. евро (от които към този момент са вложени над 7 млн. евро) на Летище Бургас.

Основен и плануван от съображения за сигурност план е цялостната рехабилитация на пистата. Не е взето дефинитивно решение по този план и съгласуването с държавните органи не е минало. В тази връзка „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД още един път твърди всички заинтригувани страни, че всяко прекратяване на полетите на Летище Бургас, заради ремонтни действия, ще бъде планувано извънредно деликатно и удостоверява уговорката си, че краткотрайното затваряне на летището за полети ще бъде за допустимо най-кратък период и няма да бъде през деен летен сезон!

Избягването на въздействието върху трафика и туризма е главен приоритет, по време на рехабилитацията на пистата и всички други ремонтни действия. Планирането на капиталовите планове се прави от експерти с интернационален опит от „ Фрапорт Груп ” и реномирани външни компании, в сходство с цялото използвано национално и европейско законодателство. Припомняме, че през зимата на 2011-2012 година беше направена цялостна рехабилитация на пистата на Летище Варна, която докара до затваряне на полетите за близо половин година, през които трафикът беше ориентиран към Летище Бургас.

Летище Бургас е пътническо летище с стеснен карго трафик. През 2023 година то е обслужило повече пасажери от Летище Варна – както през съвсем всички години от 2006 година насам – като такива са прогнозите и за 2024 година Никога не е имало опит за прекачване на трафика от Бургас към Варна. Публичните спекулации за лимитирането на Летище Бургас единствено до карго трафик са безусловно неоснователни и нездравословни за развиването на туризма.

„ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД акцентира, че само самолетните компании вземат решение дали да разкриват или закриват нови направления или да усилват, или понижават трафика по размер, или в целогодишни линии. Авиокомпаниите вземат решението си да употребяват Летище Бургас само въз основата на търговски съображения.

Трафикът на Летище Бургас се промотира всяка година от „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ” АД в най-значимите интернационалните авиационни конгреси и туристически събития. В допълнение, самолетните компании и туроператорите постоянно биват търсени и се вършат оферти за нови направления, в това число целогодишни, следвайки най-хубавите практики в авиационния бранш.

Това включва тясно съдействие с националните управляващи като Министерството на туризма, национални и интернационалните туроператори, общини и асоциации в туристическия бранш. „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ” АД дружно с сътрудници основаха Алианс Българско Черноморие и проведоха взаимно с Министерството на туризма роуд шоута в Полша, Германия и Англия с хотелиери и туроператори, поканени травъл публицисти и туроператори, с цел да усетят персонално Българското Черноморие с неговите туристически дадености, както и се включва в разнообразни маркетингови действия в страните, от които има приток на туристи. Всичко това се прави за привличане на самолетни компании за нови направления, по-голям трафик и изключително целогодишен подобен.

„ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ” АД поддържа заинтригуваните страни в напъните им за развиване на туризма по Българското Черноморие и остава отворен за всяко бъдещо съдействие в тази посока. Това включва развиването на зимния трафик на Летище Бургас, който исторически в никакъв случай не е бил натоварен като най-дълго обслужваните направления са съществуващият и сега Лондон Лутън – Бургас (16 поредни години) и спреният към този миг Москва – Бургас (11 години), поради глобите против Руската Федерация. „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ” АД прави всичко допустимо по силите си, с цел да усили зимния трафик.

За да сътвори по-добро публично схващане за развиването на трафика и капиталовите планове, “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ” АД ще комуникира в детайли своите старания с медиите, общините и заинтригуваните страни от туризма. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР